Svenska Ishockeyförbundet

Om Svenska Ishockeyförbundet

Det förbund som verkar för att främja ishockeyn i Sverige samt samarbetar med utländska förbund och klubbar, heter Svenska Ishockeyförbundet, och har sitt huvudkontor i Johanneshov i Stockholm, nära Globen. Organisationen kom till världen redan 1922 och har från början medverkat i Riksidrottsförbundet. De kallar sig Svenska ishockeyförbundet men har även inlinehockeyn på sitt ansvar. Två gånger har de blivit utsedda till “årets idrottsförbund”, vilket man är mycket stolt över.

Förbundets policy

Förutom att jobba för miljön (då det framkommit att ishallar drar en oerhört stor mängd energi) och korrekta arbetsförhållanden har ishockeyförbundet en stark värdegrund att stå på. Etik och moral är mycket viktigt för alla de medlemmar som är med i förbundet och man arbetar efter strikta regler att fusk, uppgjorda matcher och mobbning inte ska förekomma någonstans. Hockeyn ska vara en glädjespridare och en respektfylld sport där alla har rätt att komma till sin rätt, vare sig man är man eller kvinna, svensk eller utländsk. En viktig aspekt är också alla tävlingar som arrangeras runt om i landet, vilka främjar lust och kreativitet bland såväl spelare som tränare.

Svensk ishockey – bland de bästa i världen

Ja, det kanske låter som om det skryts nu, men faktum är att den svenska ishockeyn faktiskt har oerhört gott rykte ute i världen och man värvar en stor del svenska spelare till världsligor som NHL i Nordamerika. Se bara på Henrik Lundqvist eller Niklas Lidström. Många anser att den svenska ishockeyn är världsledande och det är också den vision som Svenska Ishockeyförbundet vill upprätthålla och kämpa för.

Sverige har sedan starten bidragit med en rad stjärnor som exempelvis Börje Salming, och gjort mycket bra ifrån sig. År 2017 vann Sverige ishockey-VM och kom hem som hjältar. Så, i skrivandets stund är faktiskt den svenska ishockeyn bäst i världen. Visst finns det utmaningar att tampas med, men Sverige kan vara stolta både över våra män och kvinnor som ägnar sig åt hockey på hög nivå.