Spelare i MODO – Niklas Sundström

Niklas Sundström började också sin karriär i MODO. Han föddes den 6 juni 1975 i Örnsköldsvik och det visade sig snabbt att han hade talang för ishockey och spåddes en lysande framtid. Det var ingen tvekan om att han var en spelare som hörde hemma bland de allra bästa och han gjorde snabbt karriär. År 1995 började han spela i NHL.

Spelstil

Niklas Sundström blev känd som en spelare som var defensiv på planen. Istället för att spela aggressivt med tacklingar läste han av de andra spelarna och spelade strategiskt. Hans defensiva spel gjorde att han sällan drog på sig utvisningar. Niklas Sundström fick ibland kritik för att vara alldeles för defensiv och hamnade ibland i skymundan bland de andra spelarna. Även om han inte alltid var den spelare som syntes mest gjorde han alltid ett bra jobb på planen och presterade. Han blev ofta kallad för ett geni på planen, han var en positiv spelare som sällan gnällde eller hade klagomål på saker och ting.

Meriter

Niklas Sundström var med och tog VM-guld i Schweiz år 1998, VM-brons i Norge år 1999, och ett flertal SM-guld och medaljer i juniormästerskap.

Klubbar

Under sin aktiva karriär hann han med att spela i MODO, New York Rangers, San Jose Sharks, Montreal Canadiens och HC Milano.

Nutid

Den 3 december 2013 kom beskedet att han bestämt sig för att sluta sin karriär som professionell hockeyspelare. Idag är Niklas Sundström tillbaka i Sverige och Örnsköldsvik igen som sportråd för MODO hockey, där han får vara med och påverka MODO:s framtid. Han driver även Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele där unga hockeytalanger får lära sig mer och bli tränade av erfarna ledare, 120 ungdomar i åldrarna 10-15 år får varje sommar komma dit för att träna och lära sig mer om tekniken bakom hockey.