MODO Hockey Dam

Picture 017

MODO:s damlag startades redan år 1969 av Ulla Jonsson och A-laget spelar idag sedan 2008 i Riksserien. Deras juniorlag spelar i Division 1 Norra.

Historik

I Sverige spelades den första riktiga organiserade dammatchen år 1969, samma år som laget grundades. I den matchen var det MODO och Timrå som möttes. MODO:s damlag har länge varit framgångsrika och har sedan 1980-talet hållit sig på elitnivå. År 1988 infördes SM i hockey för damer och sedan dess är MODO det lag som tagit flest medaljer, närmare bestämt 13 stycken. Under 2000-talet skördade de stora framgångar med ett guld och sju bronsmedaljer.

Sedan Svenska Damhockeyligan (SDHL), startade år 2008, den högsta serien inom ishockey för damer, har MODO kvalificerat sig och spelat alla fem säsonger i högsta serien. Liksom i herrarnas hockeylag har även damsidan ett framgångsrikt juniorlag. MODO:s damjuniorer spelar i den regionala norra Division 1 som är den näst högsta serien att spela i för damer.

Spelare

Inför säsongen 2011/2012 hade MODO Hockey Dam ett ungt lag med en medelålder på 18 år. Några av de mest kända spelarna i MODO:s damlag är bland andra Erika Grahm, Frida Svedin Thunström, Erica Udén Johansson, Frida Nevalainen, Isabelle Jordansson, Emma Nordin, Therése Sjölander, Valentina Lizana, Anna Vikman, Tina Enström och Saija Tarkki.

Hemmaarena

Liksom herrlaget hade de Kempehallen som tidigare arena, men spelar numer i Fjällräven Center.

Meriter

I Riksserien vann de den 5 mars 2011 sin största seger mot Munksund/ Skuthamn med 10-0. Deras största bortaseger var mot Västerås i Riksserien den 24 januari 2010 då de vann matchen med 1-12. Therése Sjölander är den spelare i laget som gjort överlägset flest mål, tagit flest poäng och gjort flest assist i Riksserien.

World Girls Ice Hockey Weekend

Varje år anordnas World Girls Ice Hockey Weekend i Fjällräven Center för att locka fler tjejer till att prova på ishockey.