Kvinnliga ishockeyspelare

Lite om MODO Hockey

Denna ishockeyklubb bildades år 1921 och har sitt hem i Örnsköldsvik i Sverige. Som alla andra klubbar har även denna klubb sina egna färger vilka är röd, vit och grön. Klubbens hemmaplan är Fjällräven som naturligtvis ligger i Örnsköldsvik. När klubben grundades blev namnet Alfredshems IK men bytte sedan namn till MoDo AIK men delades dock 1987 upp i Modo HK.

Det finns både manliga lag och kvinnliga lag. Det är ofta man får läsa om männen och deras bedrifter men det är mer sällan som kvinnorna kommer fram. Det finns många fina hockeyspelare som är kvinnor och de är värda att lyftas fram!

Valentina Lizana Wallner

Denna kvinna föddes i Trångsund 1990. Hon var målvakt och gjorde ett bra jobb som det. Hon spelade 111 landskamper för Damkronorna. Tre SM-guld vann hon. Valentina avslutade sin karriär i Djurgårdens IF.

Erika Grahm

År 1991 föddes en blivande ishockeystjärna i Kramfors. När hon var 17 år gammal samlade hon på sig hela 12 poäng (6 mål och 6 assist) på 13 matcher. Erika var med i det svenska laget som kammade hem bronset 2009 i JVM och hon var även med i Schweiz 2011 när Sverige kom på femte plats. Själv gjorde hon 6 poäng på fem platser. 3 mål och 3 assist.

Erica Udén Johansson

Denna kvinna föddes i Sundsvall 1989. Hon spelar i Sundsvall Wildcats. När hon var 6 år gammal började hon att spela ishockey. År 2010 vann hon SM-guld med Segeltorps IF. Med Damkronorna har hon kommit fyra både i OS och VM. 105 stycken landskamper har hon spelat totalt.

Tina Linnéa Enström

År 1991 föddes denna kvinna. Hon spelar för Djurgården Hockey Dam. Tidigare har hon spelat för Lindköping HC. Tina var med och deltog i Sveriges lag när det var vinter-OS. Året var då 2010. Tre år senare gjorde hon hela 32 poäng på de 17 matcher som de spelade. Hon har 2 internationella bronsmedaljer.